yangın kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın bapsı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini de tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin imkansız olmasına neden olacaktır.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüksek direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek için tasarlanmıştır.

Tamlanan bu vakit dilimleri bir kapının yangına ne denli müddet dayanacağını ifade etmektedir. Lakin bu mevzuda dikkatli başlamak gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 dakika da dayanmadığı elan önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Her yangın merdiveninin her iki cepheında korkuluk, hızmaşte evet da duvar bulunması gerekmektedir. 

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlar ve esenlıklı bir şekilde fenomen yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Elektrikler kesik başüstüneğunda de geceleri parlayan bir bünyeda olan bu ovalar mühlik durumların reçete göstericisidir.

Menfi takdirde anlayışlevini adına getirememekle yanında yangına karşı savunmasız bir düzlem oluşturur. Evet yangın kapısı seçerken nelere nazarıitibar edilmeli?;

Yangın merdiveni bapsı, esrarı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı fek özelliği yardımıyla alevlerin denetçi şeşna düzenınmasında koltuk olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Bina dışına meydana getirilen yangın merdiveni çıkış esnasında düşme, kayma üzere zararlı durumlar evetşanmaması namına korkuluklu olacak şekilde tasarlanmalıdır. Merdiven çıkış noktasında taraf alan yangın kapısı kapı kesinlikle kolaylıkla açılabilmelidir.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin kabahatsiz şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Siz de yangın bapsı fiyatları hakkında bilgi yutmak yürekin bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı hak itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı ürkü grup şeklindedir. Ağır durumlarda kullanılacağı sinein berenarı medarımaişetlevsel şekilde yer yapmalıdır.

Binaların örgüsına tatminkâr kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı kuruluşsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini normal görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kafalı kriterler görüş önüne düzenınarak hüküm verilmektedir. Özellikle doğru bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page